ja_mageia

Pasica
Domov
Print

Finance

Zamrznjena trasa ceste mimo Janševe hiše

24.01.2013 00:01   /   Finance 17/2013  Jaka Elikan

Do včeraj je veljalo, da gre predvidena hitra cesta do Velenja čez posestvo Janeza Janše; od včeraj te trase ni več

Ministrstvo za infrastrukturo je brez pojasnil preklicalo javno obravnavo druge trase hitre ceste med Šentrupertom in Velenjem, ki prečka Janševo posestvo 50 metrov od hiše. Namesto tega naj bi obudili prvo, dražjo različico. Dražjo za davkoplačevalce, ne za Janšo.

Več na Finance.si!

"Posvečeni" lahko zaustavijo ali spremenijo celotno traso (zaradi lastnih koristi), drugi je ne morejo prestaviti niti za meter (čeprav gre za biti ali ne biti) ...

 
Print

Pomurec

Bojana Karba | Ljutomer, 12.01.2013 ob 17:21

Civilna iniciativa Ljutomer-Ormož ne bo popuščala pri svojih zahtevah

Dopoldne so se na Stari Cesti v ljutomerski občini zbrali lastniki zemljišč, ki nasprotujejo načrtovani gradnji trase daljnovoda 2 x 400 kV preko njihovega ozemlja.

Država, kot investitor, in Elektro Slovenija (ELES), kot izvajalec, želita zgraditi visokonapetostni daljnovod 2x400 kV na relaciji Cirkovce-Pince. Kot so povedali, je trasa začrtana po območju njihovih občin, njihovih bivalnih, kmetijskih in gozdnih območij in to brez upoštevanja mnenja in zahtev občanov in občin. S postavitvijo daljnovoda gre tako za oškodovanje prebivalstva in degradacije območja za več rodov.

Več na Pomurec.com

 
Print

Ofenziva se nadaljuje...

"Sporazum Dravskih elektrarn Maribor in občin na vplivnem območju projekta ČHE Kozjak o pravilih dostopa na zemljišča za potrebe pridobivanja gradbenega dovoljenja "

Skeniran original sporazuma!

DEM (Dravske elektrarne Maribor) še vedno iščejo načine kako zaobiti, oziroma preslepiti zasebne lastnike zemljišč na področju projekta ČHE Kozjak, zato želijo pomoč občinskih vodstev (nekaterih dokazano koruptivnih) pri njihovih podlih in zahrbtnih namenih. V sporazumu so sladki kot med in polni obljub, vendar je stvarnost povsem drugačna.

So brezkompromisni uničevalci narave, ljudi in njihovega bivalnega okolja ter premoženja!

Pred njimi je samo en cilj - dobiček za vsako ceno!

 

Pismo EDKD občini Selnica ob Dravi (v zvezi s sporazumom)

Spoštovani g. Župan Lep in svetniki v odboru za izgradnjo ČHE-Kozjak.

Seznanjeni smo z aktivnostmi investitorja DEM ter bi vas najprej radi opozorili na to, da obstajajo tudi prebivalci na predvidenem področju zajetja in trasi daljnovoda 2x400kW. Kot vam je znano so se pred leti formirala civilne iniciative in z njihovo združitvijo društvo EDKD, ki zastopa interese lastnikov zemljišč in nepremičnin, zainteresirane javnosti in 9000 podpisnikov peticije, ki si želijo ohraniti in zaščititi Kozjak pred uničevalno podstavitvijo objekta ČHE in trase daljnovoda ter posledično elektromagnetnega sevanja, zastrašujočega videza, uničenje vodotokov, turizma in kmetovanja in to predvsem v imenu kapitala. V predlogu dogovora, ki ste ga prejeli, investitor pričakuje vašo podporo, pri tem pa zavestno izključuje društvo EDKD, saj je v njegovem interesu lastna korist in korist lokalne skupnosti,...

Več v celotnem pismu...

 
<< Začetek < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Pasica

Anketa

Ste seznanjeni / se strinjate z našo peticijo?
 

EDKD - Facebook