ja_mageia

Pasica
Domov
Print

Pismo lastnikom nepremičnin na območju projekta ČHE Kozjak, dne 21.03.2013!


Spoštovani lastniki nepremičnine,

preko katere naj bi šla trasa predvidenega daljnovoda ČHE Kozjak!

 

Priporočilo, kako ravnati ob obisku predstavnikov Dravskih elektrarn

 
Print

vecercom

Datum: 23.3.2013 - Stran: SOBOTNA PRILOGA, 

FLUID Simon Balažic, diplomirani inženir gradbeništva, Osebno

Podobnih je v Evropi zelo malo

Nekaj zaključkov iz pisma:

" V 25-ih letih se je ogromno spremenilo, predvsem je napredovalo komuniciranje z javnostjo. Protagonisti HE na Muri spretno uporabljajo medijski prostor in s tem poskušajo vplivati na ljudi. Zanimiv je tudi odnos do predstavnikov občin, ki jih mehčajo z raznimi donacijami in podobnimi "darili", tu so še "tajne" pogodbe z inštitucijami (na primer s PAZU) in podobno. Pri vsem tem gre verjetno za kupovanje javnega mnenja, medtem ko se stroka žal postavlja na stranski tir. 

Če človek malo širše pogleda vse dogajanje na Muri, lahko vidi, da je glavni igralec denar podjetja v državni lasti, interes prisklednikov je samo v tem, kdo bo dobil večji kos. Včasih imam občutek, da se vsi le trudijo pristaviti piskrček, da bi dobili čim več, medtem ko jim je za javni interes, ki ga obešajo na veliki zvon, prav malo mar. Pogodba med DEM in PAZU je žal indikator delovanja protagonistov HE in je po mojem samo vrh ledene gore, takšnih in podobnih sodelovanj je verjetno še več."

Več v prispevku na portalu VECER.COM ali tiskani izdaji dnevnika VEČER!


 
Print

24_ur

Maribor, 26.02.2013, 16:20 | Preverjeno

Živeti pod daljnovodom?

Krajani štajerskih in prleških vasi, ki so na trasi bodočega najmočnejšega daljnovoda v Sloveniji, so besni. Prepričani so, da bo elektromagnetno sevanje močno poslabšalo življenje v teh vaseh, zato predlagajo spremembe trase. Za zdaj jih nihče ne upošteva.

Video na  na 24 ur.com

 
<< Začetek < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Pasica

Anketa

Ste seznanjeni / se strinjate z našo peticijo?
 

EDKD - Facebook