ja_mageia

Pasica
Domov Aktualno Rešitve v tujini
Rešitve v tujini
Print

Eko_magazin

Nemška vas proizvaja 321 odstotkov več obnovljive energije, kot je potrebuje

Četrtek, 22. december 2011

Razvijanje novega sistema obnovljive energije, ki prinaša energetsko neodvisnost in je lahko celo nov vir dohodka, še zdaleč ni več fantazija. BioCycle poroča, da se je nekaj takšnega zgodilo v nemški vasi Wildpoldsried, v kateri prebiva zgolj 2600 ljudi. Tam namreč proizvedejo 321 odstotkov več obnovljive energije, kot je porabijo, in jo prodajajo nazaj državnemu energetskemu omrežju za okoli 5 milijonov evrov na leto.

Več na portalu Ekomagazin.si!

 
Print

Nexans je pridobil 13 milijonov evrov vreden posel za dobavo in namestitev visokonapetnostnih vodnikov za črpalno hidroelektrarno Linth-Limmern v vzhodni Švici

Paris, 17. februar 2010 – Nexans, največjemu proizvajalcu vodnikov na svetu, je bil dodeljen 13 milijonov Evrov vreden posel za dobavo in montažo ekstremno visokonapetnostih vodnikov za novo črpalno hidroelektrarno Linth-Limmern, ki je trenutno še v izgradnji v vzhodni Švici. Pogodba vključuje načrtovanje, izdelavo, dobavo, namestitev, povezavo in predajo v obratovanje okoli 30 km ektremno visokonapetostnih vodnikov. Nexans bo dobavil 6 kosov, 380 kV XLPE podzemnih vodnikov, vsak dolžine 5 km, ki ustezajo dolžini podzemenga tunela v katerega bodo vodniki nameščeni. Položeni vzporedno bodo povezali črpalno hidroelektrarno z ektremno visokonapetostnim prenosnim omrežjem. Vodniki bodo iz bakra in bodo imeli presek 1,600 mm².

 


Pasica

Anketa

Ste seznanjeni / se strinjate z našo peticijo?
 

EDKD - Facebook