ja_mageia

Pasica
Domov ČHE Kozjak Zainteresirana javnost
Prispevki zainteresirane javnosti

Tukaj bodo objavljeni prispevki ljudi, ki jim ni vseeno kaj se dogaja z našim Kozjakom in delom Slovenskih goric ogroženim zaradi gradnje ČHE Kozjak in daljnovodnih povezav!

Prispevke lahko pošljete na E-mail naslov je zavarovan pred neželeno pošto. Če ga hočete videti morate imeti omogočen JavaScript. !

Pridržujemo si pravico da zlonamernih in žaljivih prispevkov ne objavimo!

 PDF Print

Primer pripombe na optimizirano traso iz katere je MOP pobral samo tisto kar je lahko zavrnil!


Pozdravljeni!
V zvezi z javno seznanitvijo s spremenjenimi rešitvami dopolnjenega osnutka državnega prostorskega načrta za ČHE na Dravi in daljnovodno povezavo do RTP Maribor imam nekaj pripomb:
 1.  Vse vaše študije in prezentacije premalo upoštevajo človeka torej ljudi. Mislim da manjka "Psihološko - sociološka študija" (o tem precej govori okoljska psihologija, ki vam bi seveda morala biti poznana) o vplivih izgradnje in potem končanega celotnega sistema ČHE in dajnovodne povezave na ljudi, ki bodo zaradi teh objektov prizadeti. Govora je bilo, da je sedaj po optimizirani trasi manj "objektov" ogroženih kar je seveda pohvalno, ni bilo rečeno koliko je ljudi v teh objektih, kajti ljudje imajo čustva in občutke, ki pa jih vi ne upoštevate.
 2. Torej tisti, ki še vedno kljub optimizaciji ostajamo v  1. pasu  od 45 -100 m, bomo pač svoje zdravje (duševno in fizično) ter svoje premoženje žrtvovali v dobro države oz. njenih interesov (ter velikega kapitala , ki se skriva za tem) in moramo biti na to še ponosni!
 3.  Nikoli ni bil predstavljen konkreten sistem odškodnin, češ da je to stvar investitorja. Mislim da bi to moralo biti natančno predstavljeno (torej karte položene na mizo)!
 4.  Kar se tiče konkretne "optimizirane" trase pa tole: Od Lucijnega brega preko Rošpoha, Vinarij in Počehove do prečenja Mariborske obvoznice je ostala trasa enaka, češ da se je ne da več "optimizirati" kar mislim da ne drži (prestavitev za nekaj metrov sem ali tja zame ni optimizacija). Z optimizacijo v tem predelu bi se izognili največ ljudem in s tem dokazali, da resno mislite. (lahko bi ta del položili v zemljo)
 5.  Direktor DEM  je lepo prijazno povedal da je pripravljen stopiti ljudem naproti in se pogajati, čeprav ni bil preveč konkreten.

Če daljnovod poteka v pasu od 40 do 100 m od naše hiše o čem se lahko pogajamo:

 • prestavitev drugam kjer bo ogrožal koga drugega
 • od odkupu nepremičnin v tem pasu
 • o ustrezno visoki pravični odškodnini zaradi zmanšanja vrednosti nepremičnin
 • o ustrezno visoki pravični odškodnini zaradi verjetnih psihičnih in zdravstvenih težav
 • ali še o čem drugem ...
 • kaj pa tisti v naslednjih pasovih oddaljenosti
 • to so stvari o katerih sem se pripravljen pogajati! 

 Še bi se kaj našlo, pa verjetno niti do sem ne boste prebrali ...

Verjetno je za strpen dialog prepozno, ker je duh ušel iz steklenice in težko ga boste spet spravili vanjo razen s prisilo. Vemo pa da sila rodi silo in odpor ter stvari, ki se rešujejo s silo ponavadi nimajo srečnega konca za nobeno stran!
Lep pozdrav!

Do sedaj sorazmerno srečen krajan dela Rošpoha oz. Vinarske grabe po naše!

B. Černec

 
<< Začetek < Nazaj 1 2 3 Naprej > Konec >>

Pasica

Anketa

Ste seznanjeni / se strinjate z našo peticijo?
 

EDKD - Facebook