ja_mageia

Pasica
Domov Aktualno Fistravec in CHE Kozjak
Torek, 30 September 2014 11:28

Aktualni župan in kandidat za župana MOM  dr. Fištravec je izjavil, da podpira izgradnjo ČHE Kozjak, zaradi zagotavljanja novih delovnih mest.

V EDKD mu v imenu oškodovanih občanov zaradi tega projekta postavljamo naslednja javna vprašanja:

- kdo v Sloveniji je sposoben ta projekt izpeljati?  Nimamo več sposobnih gradbenih podjetij, mehanizacija je zastarela, kadrov ni več, torej ga nekdo zavaja! Če bo kdo ta projekt izvajal, bodo to tujci, s svojo delovno silo in logistiko. Maribor in okolica bosta od tega imela nekaj kratkoročnih koristi (nekaj obnovljene lokalne infrastrukture, nizkocenovne nočitve in prehrana…). Kasneje, če bi objekt deloval, je predvidena avtomatizacija in ni novih delovnih mest.

- kot aktualni in mogoči novi župan, bi moral ščititi vse prebivalce svojega mesta. Želi pa žrtvovati naravo, okolje in ljudi za takšen s strani občanov nesprejemljiv objekt! Kljub temu, da je predstavnikom EDKD zagotovil, da bodo v primeru realizacije projekta,  električne povezave z omrežjem lahko le kabelske.

- očitno je dr. Fištravec podlegel obljubam in pritiskom energetskih lobijev ter tujcev, torej njim gredo dobički nam pa ostane uničeno bivalno okolje in premoženje.

Če bo to tako, ne more pričakovati podpore tega ogroženega zaledja Mariborske občine

 
Pasica

Anketa

Ste seznanjeni / se strinjate z našo peticijo?
 

EDKD - Facebook