ja_mageia

Pasica
Domov ČHE Kozjak Novosti - dokumenti Sporazum DEM - Občine
Print

Ofenziva se nadaljuje...

"Sporazum Dravskih elektrarn Maribor in občin na vplivnem območju projekta ČHE Kozjak o pravilih dostopa na zemljišča za potrebe pridobivanja gradbenega dovoljenja "

Skeniran original sporazuma!

DEM (Dravske elektrarne Maribor) še vedno iščejo načine kako zaobiti, oziroma preslepiti zasebne lastnike zemljišč na področju projekta ČHE Kozjak, zato želijo pomoč občinskih vodstev (nekaterih dokazano koruptivnih) pri njihovih podlih in zahrbtnih namenih. V sporazumu so sladki kot med in polni obljub, vendar je stvarnost povsem drugačna.

So brezkompromisni uničevalci narave, ljudi in njihovega bivalnega okolja ter premoženja!

Pred njimi je samo en cilj - dobiček za vsako ceno!

 

Pismo EDKD občini Selnica ob Dravi (v zvezi s sporazumom)

Spoštovani g. Župan Lep in svetniki v odboru za izgradnjo ČHE-Kozjak.

Seznanjeni smo z aktivnostmi investitorja DEM ter bi vas najprej radi opozorili na to, da obstajajo tudi prebivalci na predvidenem področju zajetja in trasi daljnovoda 2x400kW. Kot vam je znano so se pred leti formirala civilne iniciative in z njihovo združitvijo društvo EDKD, ki zastopa interese lastnikov zemljišč in nepremičnin, zainteresirane javnosti in 9000 podpisnikov peticije, ki si želijo ohraniti in zaščititi Kozjak pred uničevalno podstavitvijo objekta ČHE in trase daljnovoda ter posledično elektromagnetnega sevanja, zastrašujočega videza, uničenje vodotokov, turizma in kmetovanja in to predvsem v imenu kapitala. V predlogu dogovora, ki ste ga prejeli, investitor pričakuje vašo podporo, pri tem pa zavestno izključuje društvo EDKD, saj je v njegovem interesu lastna korist in korist lokalne skupnosti,...

Več v celotnem pismu...

 
Pasica

Anketa

Ste seznanjeni / se strinjate z našo peticijo?
 

EDKD - Facebook