ja_mageia

Pasica
Domov EDKD Ostale aktivnosti PETICIJA "ZA PIVŠKO KOTLINO BREZ STRELJANJA!"
Print

PETICIJA "ZA PIVŠKO KOTLINO BREZ STRELJANJA!"

Dragi prijatelji, znanci in neznanci !

Tokrat vas PROSIM, ROTIM, POZIVAM IN VPIJEM .....POMAGAJTE NAM !!!!!!!!!!!

Prebivalci Pivške kotline smo postavljeni pred izvršeno dejstvo, da bo država za potrebe vojske in NATA zaprla in si prisvojila OGROMNO področje. Področje ki je v lasti 3000 lastnikov, področje vodnega zajetja, zaščiteno območje Nature2000, ogroženih živalskih vrst in kraškega sveta. Na javnih predstavitvah so, resnici na ljubo, dokaj resnično pokazali svoj pravi jaz...z popolno IGNORANCO, POSMEHOM, OHOLOSTJO IN VZVIŠENOSTJ O. Če svoje namere udejanijo, smo soočeni z degradacijo našega okolja, nepovratnim onesnaženjem vodnih virov...edinih ki jih imamo...omejevano svobodo gibanja, krajo ozemlja, hrupom itd itd...

In čeprav so nam dejali, da ko gre za obrambo države (kdo jo je pa napadel ?!? )...NI odškodnin in odkupov zemljišč, mi po temu sploh ne sprašujemo. Mi odškodnin NOČEMO.  Mi se za denar ne bomo pogajali ker ga nočemo. Mi hočemo da gredo stran in nas pustijo živeti.

Zato vas pozivam, da nam pomagate s podpisom peticije, s katero skušamo v civilni iniciativi to okupacijo in onesnaženje preprečiti. Nič vas ne stane in nič se od vas ne zahteva, peticija ki jo pošiljam v prilogi velja isto, kot če jo podpišete na list papirja, ki se podpisuje po naših krajih.

Prosim samo da jo podpišete SAMO ENKRAT.

Če iz kakršnih koli razlogov peticije ne želite podpisat, vas prosim vsaj to, da ta mail v celoti tak kot je, prepošljete svojim kontaktom...prav nam bo prišel VSAK glas.

Ljudje smo v strahu in zaskrbljeni...iščemo pot iz tega, iščemo možnosti in načine...vsak dan poteka na stotine razprav, mailov, sestankov, akcij. Vse bodo blažev žegen, dokler nas ne bo toliko, da bomo postali številčno kritična masa, ki se je bo oblast začela bat. Naš boj lahko spremljate po različnih medijih, nekateri prispevki izmed njih so pripeti k peticiji ki jo boste kliknili spodaj.

To je najpomembnejši mail, ki sem ga kdajkoli poslal v življenju. Hvala, če ga boste upoštevali.

V sovražnike z oblakov, rodu naj našga trešči grom.

Prost, kot je bil očakov, najprej naj bo Slovencov dom.

Naj zdrobe, njih roke, si spone, ki jih še teže.

Žive naj vsi narodi, ki hrepene dočakat dan.

Da koder sonce hodi, prepir iz sveta bo pregnan.

Ko rojak, prost bo vsak

ne vrag, le sosed bo mejak!

PROSIM PODPIŠETE TUKAJ :

http://www.drzavljan.si/pivskakotlina/

V imenu narave, živali in naših otrok, tisočkrat HVALA !

Silvo Cehar, PETICIJA ZA PIVŠKO KOTLINO


 
Pasica

Anketa

Ste seznanjeni / se strinjate z našo peticijo?
 

EDKD - Facebook